Nica Versleijen spreekt over haar psychische toestand in bieb Venray

© ING Image.

Venray -

Nica Versleijen vertelt op donderdag 26 januari van 19.30 uur tot 21.30 uur haar persoonlijke verhaal in de bibliotheek van Venray.

De 21-jarige Versleijen, komt uit Oostrum, maar woont al een aantal jaar niet meer thuis. Ze heeft twee eigen boeken met gedichten uitgebracht. In deze boeken zijn meer dan honderd gedichten te lezen die gaan over haar eigen leven.

Gevoelens

Het uiten van haar gevoelens is voor Versleijen niet makkelijk geweest. Pas toen ze in GGZ-instellingen terechtkwam begon ze haar gedachtes op papier te schrijven in de vorm van een gedicht. Ze schreef de gedichten voor haarzelf, om haar gevoelens te uiten. Wat ze niet kon zeggen, schreef ze op. Daarna schreef ze voor de verpleegkundige in de klinieken.

Lees ook: ‘Niemand mag zich belemmerd voelen om naar de dokter te gaan uit vrees dat zijn verhaal op straat komt te liggen’

Ze schreef tijdens haar diepe dalen, maar ook in de tijden dat ze wel zonnestralen zag. Versleijen worstelt al jaren met mentale problemen. Ze hoopt met haar gedichten anderen te inspireren en kracht te geven. En door haar gedichten te delen meer openheid te creëren om psychische problemen bespreekbaar te maken.

Meest gelezen

Venray

Gemeenteberichten