Feyenoord-Ajax best bekeken eredivisieduel ooit

© BOUWMAN, RENE

De voetbalwedstrijd tussen Feyenoord en Ajax heeft zondagmiddag op ESPN 2,1 miljoen kijkers getrokken. Nog nooit trok een liveregistratie van een eredivisieduel zoveel kijkers, meldt de sportzender.

Redactie

Het vorige record werd eerder dit seizoen neergezet door de topper tussen Ajax en PSV. Toen keken er ruim 1,5 miljoen mensen.

ESPN deed ook goede zaken met de voor- en nabeschouwing. Die werden door respectievelijk 733.000 en bijna 1,1 miljoen mensen gezien, meldt Stichting KijkOnderzoek. De samenvattingen van de eredivisie op NPO 1 trokken in de vooravond bijna 1,9 miljoen kijkers.

Het duel in De Kuip eindigde in een 1-1 gelijkspel. De Rotterdammers blijven daarmee koploper in de eredivisie. Ajax bezet nu de vijfde plaats.

Naar de zesde aflevering van Heel Holland Bakt keken op NPO 1 net als vorige week ruim 2,8 miljoen mensen, meldt Stichting KijkOnderzoek. De Omroep MAX-show was daarmee ruimschoots het best bekeken programma op primetime. RTL 4 scoorde met de spelshow The Floor waar 942.000 mensen naar keken.

Lees ook: Het woord is aan de spelers bij Ajax na opmerkelijke stemming in de kleedkamer

Gerelateerde berichten

Ander nieuws