Nieuw panelonderzoek Veiligheidsregio Limburg-Noord: gezond en veilig de winter door

© ANP.

Venlo/Roermond -

Veiligheidsregio Limburg-Noord (brandweer, GGD en crisisbeheersing) heef een vragenlijst voor inwoners van de regio opgesteld die ingaat op de veranderingen door de energiecrisis.

De energiecrisis heeft zijn weerslag op de mentale en fysieke gezondheid van inwoners van Noord- en Midden-Limburg. Tenminste, dat wordt verwacht. Denk aan meer gebruik van kachels of andere warmtebronnen (met nadelige gevolgen voor gezondheid en leefomgeving) en meer financiële problemen.

Lees ook: Zonnepanelen minder lucratief, thuisbatterij te duur? Dan de buurtbatterij: ‘Iedereen komt bij ons kijken’

Dit onderwerp raakt diverse teams binnen Veiligheidsregio Limburg-Noord, daarom hebben brandweer, GGD en crisisbeheersing de handen in elkaar geslagen. Gezamenlijk hebben zij een vragenlijst voor inwoners van de regio opgesteld die ingaat op de veranderingen door de energiecrisis.

Panelonderzoek gezond en veilig de winter door

De veranderingen door de energiecrisis kunnen meerdere gevolgen hebben, bijvoorbeeld voor de manier waarop mensen leven of hun huis verwarmen. Veiligheidsregio Limburg-Noord wil graag meer weten over welke gevolgen de energiecrisis heeft voor de inwoners van de regio.

In de vragenlijst staan onder meer vragen over leefstijl, financiële situatie en leefomgeving. Tijdens het invullen van de vragenlijst krijgen inwoners ook informatie en tips over benoemde onderwerpen. Voor de verspreiding van deze vragenlijst wordt gebruikgemaakt van het burgerpanel van Veiligheidsregio Limburg-Noord. Het burgerpanel bestaat uit inwoners uit de regio Noord- en Midden-Limburg die zich hebben aangemeld om jaarlijks een aantal korte vragenlijsten in te vullen.

Maar nog niet iedereen ontvangt dus deze vragenlijst. Ook zonder lid te zijn van het burgerpanel is het mogelijk om de vragenlijst in te vullen. Een goed en betrouwbaar beeld kan alleen worden verkregen als zoveel mogelijk inwoners van Noord- en Midden-Limburg meedoen met het onderzoek.

Resultaten

De resultaten van het panelonderzoek worden gedeeld op het Kennisplein. De uitkomsten en resultaten zijn bruikbaar voor de verschillende teams en afdelingen binnen Veiligheidsregio Limburg-Noord. Zij nemen dit mee in de advisering om zo de gezondheid, veiligheid en omgeving van de inwoners weer net wat beter te maken.

Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer vijf tot tien minuten en kan tot en met zondag 29 januari. Klik hier voor de online vragenlijst.

Meer lezen?

Nieuwe actie: Één jaar toegang tot alle Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Daarmee lees je dagelijks meer dan 100 nieuwe Plus-artikelen op onze site & Nieuwsapp. Of kies voor een van onze andere abonnementen.

Ik word abonnee

Meest gelezen

Gemeenteberichten