Filmavond voor het goede doel met wraakthriller ‘Promising Young Woman’

Rotary toont 12 februari de film ‘Promising Young Woman’.© Merie Weismiller Wallace; SMPSP

Gulpen -

Rotary Club Gulpen-Heuvelland houdt zondag 12 februari onder de noemer Heuvelland Cinema wederom een filmavond voor het goede doel.

Redactie

Bezoekers die ‘zwarte humor’ niet schuwen, kunnen zich opmaken voor wraakthriller Promising Young Woman (2020). „Een ‘hoffelijke’ jongeman brengt Cassie, een dronken dame, naar huis. Hij maakt echter misbruik van de situatie. De dame in kwestie werkt in een koffiebar. Ze was ooit een veelbelovende studente geneeskunde, maar gaf haar studie op toen haar vriendin Nina onder het oog van een groep omstanders gewelddadig verkracht werd. Op een gegeven moment besluit ze wraak te nemen op alle personen die ze verantwoordelijk acht voor Nina’s verkrachting”, schrijft Rotary.

Lees ook: Zoveel vrouwen, zoveel verhalen: sterke vrouwenrollen in filmfestival van Venetië

Promising Young Woman werd geregisseerd door Emerald Fennell. De hoofdrollen worden vertolkt door Carey Mulligan, Bo Burnham, Alison Brie, Clancy Brown, Chris Lowell, Jennifer Coolidge en Laverne Cox.

Praktisch

De avond vindt plaats in ‘t Gulperhoes (Rosstraat 5 in Gulpen) en begint om 19.30 uur. Kaartjes kosten 12,50 euro. De opbrengst komt ten goede aan stichting Wensulance, Buddies NL Project en hart- en vaatonderzoek in MUMC+. Rotary Gulpen-Heuvelland is actief in de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Gulpen-Wittem, Vaals, Maastricht, Beekdaelen, Voerendaal en Meerssen.

Kijk voor meer informatie en reservering op heuvellandcinema.nl.

Meest gelezen

Beekdaelen

Gemeenteberichten