Goed nieuws voor zwangeren in Midden-Limburg: twee nieuwe borstvoedings- en buidelstoelen voor de kinderafdeling van het Laurentius

Vera Janssen demonstreert de stoel aan Nicole Cremers van de Vrienden van Laurentius.© LZR

Roermond
Silke van Deelen

Een wens van de kinderafdeling van Laurentius is in vervulling gegaan dankzij de Vrienden van Laurentius. De stichting heeft twee borstvoedings- en buidelstoelen geschonken aan de afdeling.

“Hiermee kunnen we de ouders van pasgeboren kindjes meer comfort bieden tijdens het buidelen en het geven van borstvoeding,” legt teamleidster Vera Janssen uit. “Voor pasgeborenen is huid-op-huid contact heel belangrijk. We stimuleren dit dan ook, indien mogelijk, meteen na de geboorte.”

De nieuwe stoelen zitten niet alleen comfortabel, ze zijn ook nog eens helemaal instelbaar zodat ook een ontspannen lighouding kan worden aangenomen tijdens het buidelen. Ook tijdens het voeden biedt de stoel de gewenste ondersteuning waar nodig. “Daarnaast zijn de stoelen ook voor onze medewerkers praktisch in gebruik doordat ze in hoogte verstelbaar zijn,” vervolgt Vera. “Dit maakt het makkelijker om de ouders te ondersteunen bij het voeden of buidelen.”

Meest gelezen

Gemeenteberichten