‘Zing nog Ens’ krijgt vervolg met liedjes van Frans Pollux, Giel Aerts en Frans Boermans

Kaylee Peters en Sef Thissen zijn weer van de partij.© FotoKino Linders

Venlo -

Zing Nog Ens krijgt ook dit jaar een vervolg. Op 28 januari, 4 en 11 februari zendt Omroep Venlo drie nieuwe afleveringen van het muziekprogramma uit.

Marcel van Lier

Omdat vastelaovend in 2021 door corona geen doorgang kon vinden, kwamen Haciënda Events en Venloosch Vastelaovesgezelschap Jocus met een alternatief. Onder tal van restricties werd het driedelige tv-programma Zing Nog Ens geproduceerd en tijdens de carnavalsdagen op Omroep Venlo uitgezonden. Ondanks de vele coronabeperkingen zoals het dragen van mondkapjes, anderhalve meter afstand houden en verplicht testen, bleek het toch mogelijk met strikte protocollen een productie van deze omvang maken.

In de eerste drie afleveringen van Zing Nog Ens stonden Michiel van der Grinten, Jacques-Paul Joosten en Bert van den Bergh centraal. Zij leidden teams van vijf zangers en zangeressen, die elk een liedje van de teamcaptain ten uitvoer brachten.

Tweede reeks

In 2022 was Limburg verlost van het coronaspook en mocht er weer als vanouds vastelaovend worden gevierd. Het succes van de eerste editie van Zing Nog Ens was voor het productieteam van Hacienda Events, en met name initiator Oscar Linders, aanleiding om nog een reeks van drie afleveringen te maken. Samen met Bo Vercoulen, Sef Thissen en Joep Schouren slaagde hij er in op dezelfde basis een kwalitatief nog beter eindproduct samen te stellen. Wederom in samenwerking met Omroep Venlo en ditmaal ook Holland Casino.

Bekende liedjesmakers

In de nieuwe serie staat elke aflevering in het teken van een Venlose componist/tekstschrijver die zijn sporen in de Venlose en Limburgse vastelaoveswereld ruimschoots heeft verdiend. De deelnemende zangers en zangeressen mochten hun favoriete lied uit het repertoire van Frans Pollux, Giel Aerts en Frans Boermans kiezen en een eigen draai aan dit nummer geven. Ook deze keer is er bewust gekozen voor een mix van ervaren artiesten en jong opkomend talent.

Linda Zijlmans en Robert Bouten zijn provinciaal bekend, Kaylee Peters is een rijzende ster in de musicalwereld door haar rollen in Dagboek van een Herdershond en Grease. Verder zullen Tim Stoter, frontman van de Herfshane Band, en Marieke Steeghs (Kunstbende) optreden. Van elke componist selecteerden zij een lied om er vervolgens met arrangeur en orkestleider William Daelemans een eigen bewerking van te maken.

De presentatie is wederom in handen van Sef Thissen. Na iedere uitzending zijn de liedjes online te vinden in beeld en geluid.