Chinook-helikopter Luchtmacht maakt voorzorgslanding in Venray

© ANP

Venray -

Een Chinook-helikopter van de Koninklijke Luchtmacht heeft dinsdagmiddag een voorzorgslanding gemaakt in de gemeente Venray.

Redactie

Defensie laat weten dat de crew veilig is geland. De helikopter blijft ook in de nacht van dinsdag op woensdag aan de grond. Het toestel wordt gedurende die tijd bewaakt.

Een technisch team is ter plaatse om een onderzoek in te stellen naar de oorzaak van het haperen van de helikopter. Woensdag bij daglicht gaat dit team verder met de reparatie van de Chinook.

De Chinook vliegt voor het Defensie Helikopter Commando DHC, met als vliegbases Gilze-Rijen, Maritiem Vliegkamp De Kooy en Vliegbasis Deelen. De helikopter wordt onder meer ingezet bij het transport van troepen en het vervoer van materieel. Ook bij het blussen van natuurbranden heeft het toestel zijn diensten bewezen.

Dinsdag en woensdag zijn Chinooks ingezet bij het in- en uitvliegen van militairen van de 11e luchtmobiele brigade, een snel inzetbare lichte infanteriegevechtseenheid. Daarbij werden militairen verplaatst naar Venray en Arnhem.

Meest gelezen

Gemeenteberichten