Oranje in halve finale Nations League tegen Kroatië in De Kuip

© ANP

Het Nederlands elftal neemt het in de halve finale van de Nations League op tegen Kroatië. De wedstrijd is op 14 juni in De Kuip.

Redactie

De eventuele eindstrijd voor Oranje is op 18 juni ook in Rotterdam tegen de winnaar van het duel tussen Spanje en Italië.

Spanje en Italië spelen op 15 juni tegen elkaar in de Grolsch Veste in Enschede, zo heeft de loting in het Zwitserse Nyon uitgewezen. In het stadion van FC Twente is op 18 juni ook de wedstrijd om de derde plaats. Recordinternational Wesley Sneijder (134 interlands) verrichtte de loting.

Portugal

Ronald Koeman was met Oranje in 2019, in zijn vorige periode als bondscoach, ook al actief in het finaletoernooi van de Nations League. Dat werd toen voor het eerst gehouden. Oranje verloor in de eindstrijd van Portugal. Spanje verloor twee jaar geleden van Frankrijk in de finale van de tweede editie.

Lees ook: Koeman gooit systeem Oranje op de schop: ‘Ik denk dat het anders kan en ik wil het anders gaan doen’

De UEFA kwam met de Nations League als competitieve vervanger voor de vele oefenwedstrijden. Oranje plaatste zich voor de laatste vier van deze editie door als eerste te eindigen in een poule met België, Polen en Wales.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws