Twee doden en vijf gewonden door steekpartij in Duitse trein

© ANP / DPA PICTURE-ALLIANCE

In het noorden van Duitsland zijn bij een mesaanval in een trein twee mensen om het leven gekomen. Dat zegt de minister van Binnenlandse Zaken van de deelstaat Sleeswijk-Holstein. Vijf anderen raakten gewond, van wie een in levensgevaar verkeert. De politie heeft de dader aangehouden. Volgens de Duitse media zou het niet gaan om een extremist, dat melden zij op basis van veiligheidsbronnen.

Redactie

De trein reed van Kiel naar Hamburg, maar is niet verder gereden dan het dorpje Brokstedt, waar de politie ingreep. De dader viel rond 15.00 uur zijn medepassagiers aan met een mes, vlak voordat de regionale trein station Brokstedt binnenreed.

Het motief van de dader is nog niet bekend, maar de politie van de deelstaat werkt samen met de federale politie om dat te onderzoeken. Volgens de krant Bild gaat het om een Syriër. Hij ligt onder bewaking in het ziekenhuis omdat hij bij zijn aanhouding verwondingen aan zijn handen heeft opgelopen. De krant schrijft dat hij een voorlopige verblijfsvergunning bij zich had, maar dat zijn leeftijd daarop onleesbaar was omdat het document onder het bloed zat. Een politiewoordvoerder zegt dat hij tussen de 20 en 30 jaar is.

Het station in Brokstedt is afgezet en meerdere treinen zijn uitgevallen.

Duitsland heeft de laatste jaren vaker te maken gekregen met mesaanvallen. Soms ging het om extremisten en in ander gevallen om mensen met ernstige psychologische problemen. In december kreeg een Syrische man nog een celstraf van veertien jaar opgelegd omdat hij in een Duitse trein vier mensen had verwond met een mes.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws