Norah Rhodes is Beste Artiest van Heerlen: ‘Iedere dag focus ik me vol op mijn dromen’

© Marc Ploum

Brunssum -

De zestienjarige Norah Rhodes uit Brunssum werd vorig jaar verkozen tot Beste Artiest van Heerlen tijdens de open dag van Schunck. Sindsdien gaat het snel met het muzikale talent. „Binnenkort wil ik mijn eerste EP uitbrengen.” Het winnen van de open inschrijving is een mooi opstapje voor de muzikale tiener.

Tim van Sintfiet

Muziek is voor Norah Rhodes met afstand de grootste passie in haar leven. „Ik haal er veel plezier en voldoening uit. Ook maak ik mijn hoofd ermee leeg.” De liefde ontstond door muziek van Coldplay. De Britse band betoverde haar en ze ging op pianoles. „Tegenwoordig ben ik iedere dag met mijn liedjes bezig. Zelfs nu in mijn havo-examenjaar. Elke week focus ik me vol op mijn dromen.”

Experimenteren

Aanvankelijk vergeleken fans haar met de Amerikaanse singer-songwriter Billie Eilish. „Nu heb ik meer een eigen sound. Ik bleef eerst hangen in de popmuziek, maar nu wil ik graag veranderen en experimenteren.” De jonge artiest wil erachter komen wat haar allemaal ligt. De honderdminutenkaart voor muzieklessen bij Schunck Muziek en Dans die ze met de verkiezing won, wil ze daarvoor gebruiken. Van juryleden die haar inzending voor de verkiezing beoordeelden, kreeg ze naast complimenten ook tips.

„Ik speelde eerst altijd alleen met eigen pianospel, maar daar zit het gevaar in dat het op elkaar gaat lijken. Zij raadden daarom een bandje aan voor variatie. Samen met mijn vader die gitarist is en mijn opa als drummer heb ik dat al enkele keren geoefend.”

De nummers die Norah schrijft gaan met name over toegankelijke onderwerpen. De Belgische singer-songwriter Stromae is een groot voorbeeld. „Ik probeer zijn nummers in mijn hoofd te ontleden en daar haal ik inspiratie uit. Zelf zing ik meestal over iets wat ik niet per se heb meegemaakt, maar wel herkenbaar is. Soms zijn het cliché gevoelens.”

In februari verschijnt een aantal nieuwe nummers op haar eerste EP. Voor de artiest een lang gekoesterde droom die uitkomt. „Op het nieuwe minialbum komt het voorgaande allemaal terug. meer ga ik niet vertellen. Dan moet je het maar luisteren”, glimlacht ze. De singer-songwriter nam ook één liedje op in de geluidsstudio van Schunck. Die mogelijkheid kreeg ze door haar verkiezing tot Beste Artiest van Heerlen.

Pinkpop

Dankzij de uitverkiezing stond ze ook al in poppodium de Nieuwe Nor. „Ik was het voorprogramma van Remme. Het was een droom die uitkwam.” Later dit jaar is ze ook te zien tijdens de RTV Parkstad Live Sessies. Haar grootse doel is het om ooit op Pinkpop te staan. „En dan wel op de mainstage”, zegt ze vastberaden.

Meest gelezen

Van onze partners

Heerlen

Gemeenteberichten