PSV verrast met oud-VVV’er Earnest Stewart als technisch directeur

Earnest Stewart op het WK in Qatar.© René Bouwman

Per 1 maart 2023 treedt Earnest Stewart (53) in dienst bij PSV als technisch directeur voetbalzaken. Zijn contract loopt tot medio 2027. Stewart is momenteel nog in dienst als directeur voetbal bij de Amerikaanse bond.

Redactie

Algemeen directeur Marcel Brands legt uit waarom er is gekozen voor Stewart: „We hebben de tijd genomen om te zoeken naar iemand met brede en internationale ervaring. Earnest past met zijn verleden en huidige rol perfect in dit profiel. Daarom zijn wij ontzettend blij dat hij per 1 maart ons directieteam komt versterken.”

De in Veghel opgegroeide Stewart was tot 2005 actief als voetballer bij onder meer VVV-Venlo, Willem II, NAC en DC United. Hij speelde ook 101 interlands en op 3 wereldkampioenschappen voor het nationale team van de Verenigde Staten.

Opvolger

Na zijn voetbalcarrière werd de 53-jarige Stewart technisch directeur bij VVV-Venlo, NAC Breda, AZ en in 2015 bij Philadelphia Union in de Verenigde Staten. In 2018 trad hij in dienst bij de Amerikaanse voetbalbond als algemeen manager en promoveerde in 2019 tot directeur voetbalzaken.

Stewart is bij PSV de opvolger van John de Jong, die in september vertrok uit Eindhoven vanwege een vertrouwensbreuk met de raad van commissarissen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gerelateerde berichten

Ander nieuws