Ajax zet Alfred Schreuder aan de kant

© ANP / ANP

Amsterdam -

Ajax heeft afscheid genomen van trainer Alfred Schreuder. Dat heeft algemeen directeur Edwin van der Sar verklaard. Hij noemde het een „pijnlijke maar ook noodzakelijke beslissing.”

Redactie

De leiding van Ajax besloot Schreuder aan de kant te zetten na het gelijkspel eerder op de avond tegen FC Volendam (1-1).

Ajax wist voor de zevende keer op rij niet te winnen in de eredivisie en staat vijfde in de competitie, met zeven punten minder dan koploper Feyenoord.

De directie van Ajax heeft het vertrouwen in Schreuder verloren. Ook de samenwerking met assistent-trainer Matthias Kaltenbach is per direct beëindigd. Michael Reiziger en Richard Witschge leiden vrijdag de training van de club uit Amsterdam.

© ANP / ANP

„Het is een pijnlijke beslissing, maar ook een noodzakelijke”, reageert algemeen directeur Edwin van der Sar. „Na een goede start van het seizoen verloren wij vervolgens onnodig veel punten. Ook het spel was wisselvallig. Door het WK was er een vroege en lange winterstop. Alfred kreeg de tijd en hield ons vertrouwen om zaken te veranderen en te verbeteren. De afgelopen weken werd steeds duidelijker dat hij het tij niet kon keren, terwijl wij van mening zijn dat hij ondanks de vele transfers een sterke en kampioenswaardige selectie tot zijn beschikking had. We hebben ook de laatste weken weer veel punten verloren en we zagen helaas geen vooruitgang.”

Gerelateerde berichten

Ander nieuws