Zonovergoten zaterdag voor de deur: ‘Droog, geen wind, maar wel fris’

© John Peters

Waar Nederland afgelopen week nog op verschillende plekken een pak sneeuw cadeau kreeg, wordt het dit weekend een stuk zachter. Zaterdag lijkt een stralende dag te worden met regionaal veel zon en nauwelijks wind.

Redactie

Vrijdag begint de dag bewolkt maar vanuit het noorden breekt de zon af en toe door, meldt Weeronline. Over het algemeen blijft het droog en de temperatuur ligt tussen de 2 en 5 graden.

In de nacht naar zaterdag is er nog sprake van vorst op uitgebreide schaal, zaterdagochtend zal je dus hoogstwaarschijnlijk je autoruiten moeten krabben, stelt het weerstation. Maar daarna wordt het erg zonnig. De temperatuur ligt wederom tussen de 2 en 5 graden maar op veel plekken breekt de zon door en staat er nauwelijks wind. In de avond krijgen we te maken met meer bewolking, maar het blijft wel droog.

Zondag wordt het vooralsnog een minder stralende dag. Het wordt bewolkt en nevelig en er valt daarbij af en toe (mot)regen. „Het is dus een perfecte dag om binnen een film te gaan kijken”, aldus Weeronline.

Volgende week

Vanaf maandag wordt het iets zachter weer. De temperatuur ligt tussen de 7 en 9 graden maar er trekken stevige buien over het land en er staat een stevige westenwind. De rest van de week valt er dagelijks regen, maar waarschijnlijk geen sneeuw.

Kijk hier voor de actuele weersverwachting

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws