Twee minderjarige leerlingen met nepwapens opgepakt op Bernard Lievegoed College in Maastricht  

Twee minderjarige leerlingen met nepwapens opgepakt op Bernhard Lievegoed College in Maastricht.© Track’88

Maastricht -

De politie is vrijdagmiddag uitgerukt naar het Bernard Lievegoed College in Maastricht vanwege twee leerlingen die in het bezit waren van twee nepwapens. De twee minderjarige verdachten zijn opgepakt.

Jeroen Geerts

Volgens rector Patricia Hanssen kreeg zij even na het middaguur de mededeling dat er sprake zou zijn van ‘een verdachte situatie’ op de middelbare school aan de Nijverheidsweg. Er zou een wapen gezien zijn. Ze maakte daarvan meteen melding bij de politie, die onmiddellijk met meerdere wagens naar de school trok om poolshoogte te nemen. Agenten sloten het terrein volledig af zodat niemand er nog op of af kon.

Scholieren gefouilleerd

Leerlingen kregen in de lessen te horen dat ze het lokaal niet mochten verlaten. De politie is een aantal lokalen afgegaan om alle tassen van leerlingen te doorzoeken. Ook zijn individuele leerlingen gefouilleerd. Tijdens de operatie, die volgens leerlingen die erbij waren ruim een uur geduurd heeft, moesten de scholieren met hun ellebogen op tafel blijven zitten.

Bij twee minderjarige jongens werden in totaal twee nepwapens gevonden. Volgens de politie waren de wapens niet van echt te onderscheiden en vallen ze daarom onder de Wet Wapens en Munitie. De nepwapens zijn in beslag genomen. De leerlingen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Na het onderzoek werden leerlingen gesommeerd zo snel mogelijk het terrein te verlaten.© De Limburger

Toen de politie klaar was met het onderzoek heeft de schoolleiding besloten alle leerlingen naar huis te sturen. Medewerkers van de vrije school voor vmbo, havo en vwo zagen erop toe dat leerlingen zo snel mogelijk het terrein van de school verlieten. Velen van hen vonden dat niet vervelend. Er heerste buiten de poort een vrij jolige stemming onder leerlingen die blij waren met het ‘extra lange weekend’.

De rector verzekert dat er goede nazorg wordt geboden voor leerlingen die daar behoefte aan hebben. Ook worden alle ouders geïnformeerd.

De school heeft zaterdag open dag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten