Een prinses als voorgangster? Daar kijken ze bij de Fobmötse in Swalmen echt niet meer van op

Prinses Anne I van de Fobmötse in Swalmen.© Aneta Martens Fotografie

Swalmen -

Het uitroepen van een vrouw als voorgangster bij diverse vastelaovesverenigingen in de provincie maakt de tongen behoorlijk los. In Swalmen is dat echter al lang geen bijzondere gebeurtenis meer en kijken ze er echt niet meer van op.

Rob van Deurzen

De plaatselijke vastelaovesvereniging de Fobmötse, die in 2001 werd opgericht riep namelijk reeds in 2003 de eerste prinses van Swalmen uit. Sindsdien wordt met regelmaat gekozen voor een kartrekker van het vrouwelijke geslacht als hoogheid van de vereniging.

Ook dit jaar zwaait een vrouw de scepter. In Party Centrum de Mert werd op zaterdag 21 januari jl. Anne Pellens geïnstalleerd als tiende prinses van de Fobmötse Prinses. De vierentwintigjarige Anne, in het dagelijks leven werkzaam als fysiotherapeute, heeft de prins op het witte paard nog niet ontmoet. In haar vrije tijd speelt ze graag een potje tennis en luistert ze naar Spotify als ze niet aan het winkelen is.

Prinses Anne I regeert met de spreuk ‘Bewaeg de sjpiere, vastelaovindj viere’ wordt terzijde gestaan door haar adjudanten Glenn Pellens, Lieke van Brienen en André Sampers. De voorgangster van de Fobmötse houdt op zaterdag 11 februari vanaf 20.30 uur haar receptie in Party Centrum de Mert aan de Markt in Swalmen.