Rolstoeltennisser Schröder wint Australian Open

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Ospel heeft zijn titel op de Australian Open geprolongeerd.© ANP / EPA

Rolstoeltennisser Sam Schröder uit Ospel heeft zijn titel op de Australian Open geprolongeerd. Schröder klopte bij de quads zijn landgenoot en dubbelpartner Niels Vink: 6-2 7-5.

Redactie

Schröder en Vink pakten samen de dubbeltitel, zaterdag stonden de nummers 1 (Vink) en 2 (Schröder) van de wereld tegenover elkaar in de enkelspelfinale bij de quads. De 23-jarige Schröder won in 2020 al de US Open en zegevierde vorig jaar op de Australian Open en Wimbledon.

Diede de Groot

Ook de Nederlandse rolstoeltennisster Diede de Groot prolongeerde haar titel. De 26-jarige Groot, de nummer 1 van de wereld, versloeg in de finale in de Margaret Court Arena de Japanse Yui Kamiji in drie sets: 0-6 6-2 6-2. Schröder klopte bij de quads zijn landgenoot en dubbelpartner Niels Vink: 6-2 7-5.

De Groot veroverde in Melbourne haar tiende grandslamtitel op rij en haar zeventiende in totaal. De afgelopen twee jaar won ‘Diede the Great’, zoals ze op Twitter heet, alle grand slams. Met Aniek van Koot zegevierde ze vrijdag in Melbourne ook al in het dubbelspel.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws