Honderden demonstranten gearresteerd bij klimaatactie in Den Haag

© ANP

Bij de klimaatdemonstratie van actiegroep Extinction Rebellion op de A12 in Den Haag zijn honderden mensen gearresteerd, meldt de politie. Een exact aantal kon de politie nog niet geven.

Redactie

Ook de laatste activisten die in palen langs de weg waren geklommen, zijn inmiddels door de brandweer met hoogwerkers naar beneden gehaald. De A12 is daarmee weer helemaal leeg, maar is nog niet vrijgegeven door Rijkswaterstaat. Een woordvoerster van de wegendienst laat weten dat de weg nu gereinigd moet worden en waarschijnlijk rond 19.00 uur wordt vrijgegeven voor het verkeer.

Volgens Extinction Rebellion zijn er meer dan vijfhonderd arrestaties verricht. De arrestanten werden met bussen afgevoerd en onder meer in gymzalen ondergebracht.

Lees ook: Op bezoek bij de Limburgse rebellen van Extinction Rebellion: ‘Alleen met radicale acties kun je klimaatcrisis afwenden’

Honderden klimaatactivisten hadden zich zaterdag niet alleen op de weg verzameld, maar ook naast de Utrechtsebaan en op het Malieveld. De demonstranten voerden actie omdat ze het niet eens zijn met de manier waarop de regering omgaat met subsidies voor producenten van fossiele energie.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws