Fen I en Sky I zijn het eerste stadprinsenpaar voor de jeugd van Maastricht

Jeugdprins Fen I en zijn Prinses Sky I.© Hans Hollanders

Maastricht -

Ze raakten op de Markt een beetje ondergesneeuwd bij het uitroepen van de ‘grote’ stadsprins van Maastricht, maar Prins Fen I en Prinses Sky I zijn het eerste jeugdprinsenpaar van de stad.

Redactie

Eerder werd al aangekondigd dat de stadsprins voor het eerst in de Maastrichtse geschiedenis versterking krijgt van twee jonge prinselijke collega’s. De allereerste eer om prinsenpaar voor de jeugd van Maastricht te zijn, valt te beurt aan het jonge duo dat lid is van CV De Kikkers.

Fen Janssen is 9 jaar en zit in groep 6 van kindcentrum Anne Frank in Heugem. Hij voetbalt bij RKHSV en is bij elke thuiswedstrijd van MVV te vinden. Verder houdt hij van gamen op de Playstation en ravotten op straat. Zijn vader was in 1990 Kikkerprins Roy I.

Sky Goedkoop is 10 jaar en zit ook in groep 6 van kindcentrum Anne Frank. Zij is lid van Scouting Fons Olterdissen. Haar hobby’s zijn gamen, lezen en films van Harry Potter kijken.

Bastiaan Klomp, President van de Tempeleers: „Er komt op donderdag 16 februari een echte jäög-machseuverdrach.”

Het jonge paar helpt bij het inschieten op vastelaovendszondag, en zal de jeugdvastelaovend openen met een nieuw symbool in de Maastrichtse vastelaovend: ’t Nui leech. Op vastelaovendsdinsdag zullen zij op het Vrijthof rond 17.11 uur de jäögvastelaovend afsluiten.