Dier van de week: Tina is een vrolijke, maar onzekere Duitse herderdame

Tina.© Dierenopvang Op de Smakterheide

Smakt -

Elke week stelt Juanita Janssen van Dierenopvang Op de Smakterheide een dier voor dat op zoek is naar een nieuw thuis. Deze week Tina, een prachtige Duitse herderteef van 9 maanden oud. Tina is een ontzettend vrije, sociale hond in de omgang, maar aangelijnd heeft ze een grote mond door haar onzekerheid. Hierdoor lukt het maar niet om een geschikte baas te vinden.

Redactie

Wat is haar leukste kenmerk?

„Tina is een ontzettend knappe, maar ook een vrolijke verschijning. Ze is goed gehumeurd, maar moet nog wel veel dingen leren. Ze is dan ook echt een pup in een grote jas.

Wat is haar favoriete bezigheid?

„Ze is graag in de buurt van haar baasje(s) en vindt het heerlijk om mee op pad te gaan. Het is een hond die gewend is om veel vrijheid te hebben. Ze is daardoor niet geschikt voor in een achtertuin, midden in een woonwijk. Ze is hiervoor te waaks en te onzeker bij spelende (kleine) kinderen. Belangrijk is te vermelden, dat ze absoluut niet gemeen is. Ze heeft alleen (nog) te weinig geleerd en is daardoor nog onzeker.”

Heeft zij minpuntjes?

„Tina is een echte Duitse herder, maar ze is wat onzeker in de omgang. Ze heeft nog maar weinig gezien en meegemaakt en heeft daardoor een grote mond, met daar onder wel een heel klein hartje.”

Wat voor baas zoeken jullie?

„We zoeken voor haar mensen met ervaring. Echte liefhebbers van het ras die beseffen waar haar gedrag door ontstaat, en welke begeleiding ze nodig heeft. Een goede hondencursus zal haar zeker goed doen.”

Heb jij de juiste ervaring, de tijd en ruimte voor Tina? Stuur dan een uitgebreid bericht ter kennismaking. Neem vrijblijvend contact op met Dierenopvang Op de Smakterheide, St. Jozeflaan 2, 5817 AC Smakt-Venray. Tel. 0478-639062 of via info@smakterheide.nl. Alle dieren zijn te bekijken op www.smakterheide.nl.Dierenambulance Centrale: tel. 0478-220800.Dierenthuiszorg: tel. 06-15206013.

Meest gelezen

Bergen

Gemeenteberichten