V&L moet op zoek naar nieuwe coach, Edwin Janssen vertrekt

Marit van Ede in actie namens Vlug&Lenig.© Orange Pictures\Henk Seppen

Geleen -

Eredivisionist Vlug&Lenig uit Geleen moet op zoek naar een nieuwe coach voor het volgende seizoen. De huidige coach van de handbalvrouwen, Edwin Janssen, heeft aangekondigd einde van dit seizoen te stoppen.

Hennie van Eck

Dinsdag heeft hij zijn selectie op de hoogte gebracht, na eerst het V&L-bestuur geïnformeerd te hebben. Janssen is bezig aan zijn vijfde seizoen bij V&L, waarvan de laatste vier bij het eerste vrouwenteam. Eerder, tussen 2010 en 2015, was hij ook al coach van het V&L-vrouwenteam.

Bekerduel

De handbalsters van V&L (Eredivisie) wonnen dinsdagavond in Nederweert met de nodige moeite het bekerduel tegen de vrouwen van MEOS (Eerste Divisie). In de laatste seconden van de spannende wedstrijd scoorde V&L-speelster Sabien Storken de winnende treffer: 23-24. De ruststand was 10-10.

Moeizaam

V&L-coach Edwin Janssen was blij met de overwinning. Maar minder blij met het vertoonde spel: „Het ging moeizaam vanavond. We waren zoekende en misten te veel kansen. Het was een typische bekerwedstrijd, waarin het klasseverschil tussen beide ploegen amper te zien was. MEOS gaf ons goed partij. Ze hadden grote delen van de wedstrijd een kleine voorsprong. Pas op het einde kwamen we langszij. Vlak voor het eindsignaal kwam de beslissende goal. Onze beide keepsters, Veerle Meerstad en Jessy Bruls, mogen we dankbaar zijn. Anders was het mogelijk verkeerd afgelopen hier.”

V&L gaat met deze overwinning door naar de kwartfinales van het bekertoernooi.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws