Dier van de week: Actieve en speelse puppy’s zoeken baas met ervaring en veel tijd om te oefenen

© Dierenasiel De Beestenboel

Weert -

Dierenasiel De Beestenboel vangt voor bijna heel Midden-Limburg de honden en katten op. Genoeg aanbod dus voor Anne Vleeshouwers om elke week voor één van deze dieren extra aandacht te vragen. Deze week zijn enkele puppy’s uit de kruising labrador en American Staffordshire terriër van 10 weken aan de beurt.

Redactie

Hoe komen deze puppy’s in het asiel terecht?

„Toen de puppy’s drie weken oud waren, deed zich bij de eigenaar een situatie voor waardoor er niet meer voor de puppy’s gezorgd kon worden. Zo jonge puppy’s hebben nog veel aandacht en verzorging nodig. Daarom is besloten zo snel mogelijk opvang te creëren om samen met de moederhond de juiste verzorging te kunnen bieden.”

Wat weet je over de puppy’s?

„Zoals ook niet alle mensen kinderen precies op de vader of de moeder lijken, zie je ook in dit nestje een verscheidenheid in uiterlijk. De ene is wat forser, de andere weer wat ranker, en ook in de grootte en kleur zie je verschil. Wel zijn ze allemaal even actief en speels, maar vinden het ook heerlijk om geknuffeld te worden.”

Waar zijn ze het beste op hun plaats?

„We zijn op zoek naar baasjes die graag een hond hebben om veel mee bezig te zijn en lekker mee te wandelen. Het is natuurlijk vanzelfsprekend dat je voor het opvoeden van een pup sowieso voldoende tijd en kennis moet hebben. Ze moeten zo veel mogelijk nieuwe indrukken opdoen die ervoor zorgen dat ze opgroeien tot sociale en evenwichtige huisgenoten.”

Ben je geïnteresseerd in dit dier? Neem vrijblijvend contact op met dierenasiel De Beestenboel, tel. 0495-563981 of mail naar asielweert@planet.nl. Kijk ook op de Facebookpagina.

Meest gelezen

Gemeenteberichten