Ziyech kan transfer naar PSG na afwijzen beroep vergeten

Hakim Ziyech.© Hollandse Hoogte/AFP

Hakim Ziyech moet het seizoen afmaken bij Chelsea. De 29-jarige Marokkaanse international hoopte de overstap te maken naar Paris Saint-Germain, maar die transfer gaat definitief niet door. Het beroep dat PSG in eigen land bij de Professional Football League (LFP) indiende, is afgewezen.

Redactie

Ziyech doorstond dinsdag bij de Franse topclub de medische keuring, maar de huurdeal ging niet door omdat administratieve documenten niet op tijd waren ingeleverd. Volgens PSG ligt de fout bij Chelsea, waar kort voor het sluiten van de transfermarkt meerdere fouten zouden zijn gemaakt bij het versturen van de betreffende documenten. De LFP liet Paris Saint-Germain al vrij snel weten dat het beroep is verworpen.

Ziyech zou de enige tussentijdse versterking zijn geweest voor Paris Saint-Germain, dat over twee weken in de achtste finales van de Champions League Bayern München treft.

Ziyech, die in Nederland ook voor Ajax, Heerenveen en FC Twente uitkwam, kreeg in het eerste deel van dit seizoen weinig speeltijd van trainer Thomas Tuchel. Na diens ontslag mocht hij van de nieuwe manager Graham Potter wat vaker spelen. Zo stond Ziyech in drie van de laatste vier competitiewedstrijden van Chelsea in de basis.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws