Gratis hulp bij belastingzaken in Heuvellandbibliotheek Vaals

© ANP / ANP

Vaals -

In bibliotheek Vaals is donderdag 9 februari van 14.00 tot 17.00 uur een gratis belastingspreekuur voor mensen die moeite hebben met het invullen van hun belastingaangifte.

Redactie

De service is specifiek bedoeld voor mensen met een gezinsinkomen lager dan veertigduizend euro ­– zonder onderneming – en wordt verzorgd door studenten fiscaal recht van Stichting First Fiscale Rechtshulp (SFFR). „De expert van SFFR kan toeslagen controleren en helpen met andere vragen over belastingzaken, zoals inkomstenbelasting van dit jaar of van andere jaren. Ook inwoners die eerdere jaren geen aangifte hebben gedaan en willen weten of ze misschien iets kunnen terugkrijgen, kunnen naar het spreekuur komen. Vragen over erfrechtbelasting en vennootschapsbelasting worden niet behandeld”, licht de bieb toe.

Lees ook: Wat betekenen de belastingwijzigingen in 2023 voor jouw portemonnee? Check hier de mee- en tegenvallers

Aanmelden voor het spreekuur is vereist en kan bij de balie van de bieb of door een mailtje te sturen naar ido@heuvellandbibliotheken.nl. Men dient zelf de DigiD-inloggegevens, een identiteitsbewijs, alle jaaropgaven van het jaar waarover aangifte wordt gedaan, een overzicht van bijzondere kosten (zoals ziektekosten, red.), alimentatie en bezittingen en/of schulden mee te nemen.

Meest gelezen

Vaals

Gemeenteberichten