Nieuwe editie Klassjeneere op het programma van de Awt Prinse van De Flaarisse

© Getty Images

Geleen -

De Awt Prinse van De Flaarisse (SAP) hebben sinds hun oprichting met bijzondere activiteiten voor het nodige spektakel gezorgd maar vergeten hun roots niet: het Klassjeneere uit de jaren tachtig wordt herhaald op zaterdag 11 februari.

Silke van Deelen

„Wat Klassjeneere betekent? Gezellig kletsen en bijkletsen met vrienden en vriendinnen onder het genot van spijs en drank met daarbij een vrolijk stuk muziek”, aldus de voormalige stadsprinsen van de Waereldsjtad. Het Awt Prinse Klassjeneere werd voor het eerst in 1980 bij zaal Meijers gehouden. De drukbezochte avonden met een paar lokale artiesten en zaate hermeniekes waren een succes. Na vier seizoenen werd besloten de jaarlijkse festiviteit aanzienlijk groter aangepakt met befaamde artiesten in De Hanenhof en later in de sporthal van Glanerbrook.

In 2019 vond met de terugkeer van het Klassjeneere bij Feron’s Corner aan de Markt opnieuw een draai van 180 graden plaats. De terugkeer werd in de roodgeelgroene kringen van de Waereldsjtad met gejuich ontvangen. Op zaterdag 11 februari staat een nieuwe editie van dit Klassjeneere op het programma. Met optredens van de jonge Limburgse feestband Bieske, de Franse Mestreechteneer John Tana en vastelaoves-deejay Marc Smeets.

Aanvang 20.11 uur, de toegang is gratis.

Meest gelezen

Sittard-Geleen

Gemeenteberichten