Heitinga maakt seizoen af bij Ajax, Lodeweges assistent

John Heitinga maakt het seizoen af bij Ajax.© ANP/HH

De clubleiding van Ajax en John Heitinga zijn overeengekomen dat de 39-jarige oud-speler in elk geval de rest van dit seizoen hoofdtrainer is van het eerste elftal. Dwight Lodeweges is per direct als assistent-trainer toegevoegd aan de technische staf van Heitinga.

Mike Verweij

De in Turner Valley geboren Canadese Nederlander heeft een schat aan ervaring en moet Heitinga langs de valkuilen voor een beginnende trainer leiden. Lodeweges was hoofdtrainer bij FC Groningen, PEC Zwolle en Heerenveen en assistent- en interim-coach bij PSV. In 2018 haalde Ronald Koeman hem als assistent bij het Nederlands elftal. Na het vertrek van de bondscoach naar FC Barcelona stond Lodeweges zelf twee Nations League-wedstrijden aan het roer bij Oranje: thuis tegen Polen (1-0) en Italië (0-1).

Van ’t Schip zegt af

Op verzoek van de internationals bleef Lodeweges ook onder de nieuwe bondscoach Frank de Boer aan. Na het in 2021 gespeelde EURO 2020 ging hij als assistent-trainer bij PEC Zwolle aan de slag. Ook John van ’t Schip was in beeld om Heitinga te gaan assisteren, maar de voormalig bondscoach van Griekenland heeft andere plannen.

Dwight Lodeweges in gesprek met Davy Klaassen in zijn periode als assistent-bondscoach bij Oranje.© Getty Images

Heitinga zou ook graag Frank Peereboom, met wie hij in de jeugd samenwerkte, aan zijn staf toevoegen, maar met de komst van Lodeweges lijkt het plaatje compleet. Michael Reiziger en Richard Witschge kunnen zo goed als zeker het seizoen afmaken in hun rol van assistent.

Lees ook: John Heitinga stapt af van de zorgvuldig uitgestippelde weg naar de trainers-top: ‘Ik ben Ajacied, dus ik sta er’

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws