Valkenburg zoekt ‘riksjapiloten’ voor nieuw op te zetten stichting

© Ermindo Armino

Valkenburg -

De gemeente Valkenburg aan de Geul zoekt vrijwilligers die per riksja of rolstoelfiets mensen willen vervoeren, die kwetsbaar of minder mobiel zijn.

Redactie

„Zo helpt u mensen. Zij blijven onderdeel van de lokale gemeenschap en kunnen opnieuw de stad en natuur op de fiets ervaren. Even de wind door de haren en eropuit”, motiveert de gemeente.

Het idee vloeit voort uit de gemeenteraadsverkiezingen, waarbij een riksja van stichting Fiets Alle Jaren Maastricht (FAJ) werd ingezet om inwoners naar het stemlokaal te brengen. Het plan is nu om de riksja en rolstoelfietsen op regelmatige basis in te zetten. „Als zich voldoende mensen aanmelden, wordt samen met Sevagram, de Zonnebloem en met behulp van FAJ bekeken welke vervolgstappen we moeten nemen om de stichting op te zetten.”

Lees ook: Burgemeester brengt ouderen zelf met riksja naar stembureau:‘Een busje zou voor fietsstad Valkenburg niet gepast zijn’

Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar communicatie@valkenburg.nl. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met FAJ via fajmaastricht@gmail.com en 06-53132180.

Zie ook fietsallejaren.nl.

Meest gelezen

Valkenburg aan de Geul

Gemeenteberichten