Limburgse scholieren debatteren in voorronde ‘Op weg naar het Lagerhuis’ onder meer over woke-beweging

© BNNVARA

Maastricht -

Acht scholen uit Limburg nemen donderdag 9 februari op het Gouvernement in Maastricht deel aan de voorronde van de BNNVARA-debatcompetitie ‘Op weg naar het Lagerhuis’.

Redactie

In deze alweer 25ste editie van de debat- en speechwedstrijd werken middelbare scholieren naar een uiteindelijke tv-finale. De deelnemende Limburgse middelbare scholen zijn: Blaricumcollege - Venlo, Dendron College - Horst, Het College - Weert, Phillips van Horne - Weert, Porta Mosana College - Maastricht, Sophianum - Gulpen, Stella Maris College - Meerssen en Valuascollege - Venlo.

Woke-beweging

Na een speechronde debatteren de middelbare scholieren over twaalf stellingen. Dit zijn landelijke en provinciale stellingen over onder andere de stelling of de woke-beweging een verrijking is voor de Nederlandse samenleving en of er verplicht psychologen op scholen moeten worden ingezet. Ook is er aandacht voor de Provinciale Statenverkiezingen op 15 maart.

Uit elke provincie strijden scholieren voor een plek in de finale. Die is zaterdagavond 6 mei te zien bij BNNVARA op NPO 2.

Het Lagerhuis

De jongerendebatcompetitie is verbonden met het in de jaren 90 populaire VARA-programma Het Lagerhuis. De jongereneditie Op weg naar het Lagerhuis keert sinds 1999 jaarlijks terug. Het doel van het programma is om jongeren de mogelijkheid te bieden hun debattechnieken te vergroten en om ze te laten ervaren wat de provinciale politiek inhoudt.

Meest gelezen

Gemeenteberichten