Tinnitus? Hoormij·NVVS helpt je verder, maandag start Week van het Oorsuizen

© Getty Images

Roermond -

De Week van Oorsuizen vindt plaats van 6 t/m 12 februari 2023. Stichting Hoormij·NVVS verzorgt tijdens de campagneweek in samenwerking met diverse partners een aantal voorlichtingsavonden over tinnitus.

Redactie

Tinnitus. Het is een geluid dat alleen in je eigen hersenen bestaat. Van tjilpende krekels, triangels, slijpende zaagmachines tot de ruisende zee en hele blazersensembles. Ruim 1 tot 2 miljoen mensen in Nederland hebben hiermee te maken.

Vaak denken mensen met tinnitus dat er niets meer aan te doen is en dat ze ermee moeten leren leven. “Daar willen we door goede voorlichting te geven verandering in brengen”, zegt Joke Verhaag, voorzitster van Stichting Hoormij·NVVS, afdeling Noord-Midden Limburg.

In Nederland bestaat een effectieve trapsgewijze tinnitusbehandeling, die speciaal ontwikkeld is voor mensen die voortdurend oorsuizen hebben en daar last van ondervinden in het dagelijks leven. Door de samenwerking tussen Stichting Hoormij·NVVS, KNO-artsen, huisartsen, audiciens, audiologische centra en leveranciers wordt de tinnituszorg steeds beter.

Alle voorlichtingsbijeenkomsten hebben hetzelfde inhoudelijke programma en geven meer inzicht over tinnitus.

Door grote interesse zijn diverse voorlichtingsavonden volzet. Klik hier voor meer informatie. Mensen met tinnitus, partners of andere belangstellenden die geïnteresseerd zijn in toekomstige bijeenkomsten kunnen een mail sturen naar: noordmiddenlimburg@stichtinghoormij.nl Er zijn ook online bijeenkomsten.

Meest gelezen

Gemeenteberichten