Vermogen Facebook-topman Mark Zuckerberg maakt recordsprong na efficiency-aankondiging

© Getty Images

Menlo Park -

Het vermogen van Mark Zuckerberg, topman van Facebook-moeder Meta Platforms, heeft donderdag een recordsprong gemaakt van 12,5 miljard dollar, omgerekend zo’n 11,5 miljard euro.

de redactie

Dat gebeurde nadat Zuckerberg bij de publicatie van de kwartaalcijfers aankondigde dat 2023 een „jaar van efficiëntie” zal worden voor Meta.

Na de publicatie van de cijfers schoot Meta ruim 23 procent omhoog op Wall Street. Beleggers reageerden positief, onder meer op het bericht dat het schrappen van 11.000 banen in november „slechts het begin” was van Zuckerbergs plannen om de bedrijfsvoering efficiënter te maken. „We werken aan het afvlakken van onze organisatiestructuur en verwijderen een aantal lagen van het middenkader. Zo kunnen we sneller beslissingen nemen”, aldus Zuckerberg. „Maar er is nog meer wat we kunnen doen om onze productiviteit, snelheid en kostenstructuur te verbeteren.”

70 miljard

Zuckerberg is nu bijna 70 miljard dollar waard volgens de Bloomberg Billionaires Index. Daarmee is hij de op twaalf na rijkste persoon ter wereld. Het vermogen van Zuckerberg is niet altijd even stabiel geweest. Zo was hij in september 2021 nog 142 miljard dollar waard. Maar 2022 verliep voor de Facebook-topman met ups and downs. Zo verloor hij in februari 31 miljard dollar, om in april weer 11 miljard aan waarde te winnen. Maar in oktober verdween die winst weer, na teleurstellende cijfers van zijn bedrijf.

Vorig jaar had Meta nog last van economische onzekerheid door de hoge inflatie en de oorlog in Oekraïne. Ook merkte Meta dat minder iPhonegebruikers het bedrijf toestemming gaven om hun gedrag te volgen na een wijziging in besturingssysteem iOS.

Lees ook: Voor het eerst in jaren zijn er nu minder miljardairs

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws