Fast kan na bekersucces niet stunten in Sneek

Sneek/Gennep -

Het is ARBO Rotterdam/Fast niet gelukt om de tweede zege van het seizoen te boeken. In Sneek was de plaatselijke VC duidelijk met 3-0 te sterk.

Tim Cox

De stemming zat er bij Fast afgelopen donderdag prima in. Na de nipt gewonnen kwarfinale van de beker (2-3 bij topdivisionist Veracles) hoopte de Gennepse ploeg ook in de competitiewedstrijd tegen VC Sneek goed voor de dag te komen. Dat lukte niet. Fast pakte in het begin nog wel een aantal punten, maar door een sterke reeks van de volleyballers uit Friesland (van 13-7 naar 21-7) moest het zich al vrij snel gewonnen geven. Sneek, met oud-Fast-speelster Lisan Siemonsma, pakte via 25-12 de voorsprong.

De speelsters van coaches Josha Kailola en Jacek Ziemba stond in set twee al vanaf het eerste punt op achterstand. Sneek liep stapje voor stapje uit en verdubbelde de voorsprong in sets (25-18). Bij Sneek was in het begin van de derde set de scherpte er een beetje vanaf en Fast pakte dan ook de voorsprong (8-10). Toch kon de thuisploeg zich alweer snel herpakken. Wat heet: na weer een erg sterke reeks trok Sneek de wedstrijd met gemak naar zich toe: 25-15.

Meest gelezen

Gennep

Gemeenteberichten