Geen Arriva-treinen en minder bussen in Limburg op eerste stakingsdag

© Edward-Media

Vanwege de landelijke staking in het openbaar vervoer rijden er maandag geen Arriva-treinen in Limburg. Daarnaast rijden er ook minder bussen.

Redactie

Arriva adviseert reizigers om kort voor vertrek een reisplanner te raadplegen. De streekvervoerder geeft aan maandagochtend te hebben overwogen om een dienstregeling te maken met medewerkers die wel willen werken, maar dat is niet gelukt.

Bussen

De snelbussen tussen Heerlen en Maastricht rijden wel, evenals de buurtbussen in alle regio’s, maar over het algemeen rijden er minder bussen. De impact daarvan heeft Arriva nog niet in kaart kunnen brengen. De vervoerder meldt dat reizigers de hele dag rekening moeten houden met uitval van bussen.

Vanaf maandag staakt het personeel van het streekvervoer vijf dagen. Het gaat om buschauffeurs, maar ook om treinmachinisten en conducteurs van onder meer Arriva, Connexxion en Keolis Nederland. Hoewel de staking de hele werkweek beslaat, is het volgens Arriva nog geen uitgemaakte zaak dat er ook al die dagen geen treinen zullen rijden. „We zullen elke dag opnieuw bekijken wat er mogelijk is.”

Lees ook: Vakbond FNV kondigt stakingsstorm aan: hoeveel last gaan we hiervan krijgen?

Meest gelezen

Gemeenteberichten