Opvolgers vertrekkende raadsleden GroenLinks en PvdA in Roermond beginnen donderdag

Ron Piepers volgt Lynn Rulkens op als raadslid en fractievoorzitter van de PvdA.© PvdA Roermond

Roermond -

Met het aankomende vertrek van Rens Evers (GroenLinks) en Lynn Rulkens (PvdA) komen twee raadszetels in Roermond vrij. Die worden vanaf donderdag ingevuld door hun opvolgers.

Rob Dieleman

Rens Evers maakte vorig jaar december bekend te vertrekken uit de raad vanwege een nieuwe baan die hij gaat bekleden. De oud-wethouder wordt gemeentesecretaris in Brunssum. Zijn opvolger is Daniëlle Danker. De Roermondse was namens GroenLinks al lid van de commissie Ruimte en schuift nu door naar een raadszetel.

PvdA

Bij de PvdA wordt Lynn Rulkens vervangen door Ron Piepers. De fractievoorzitster kon het raadswerk niet meer combineren met haar gezinsleven, kondigde ze in januari aan. Opvolger Ron Piepers was al burgercommissielid van de PvdA in Provinciale Staten en de gemeente Roermond.

Piepers, die de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA wordt, neemt ook de plek van Rulkens in bij de vertrouwenscommissie. Die houdt zich bezig met het zoeken naar een nieuwe burgemeester. De gemeenteraad moet donderdag nog officieel toestemming geven voor de komst van de nieuwe raadsleden.

Meest gelezen

Roermond

Gemeenteberichten