Basisschool SBO Op de tump in Heel krijgt schoolplein met natuur en water in de hoofdrol

© Gemeente Maasgouw

Heel
Silke van Deelen

Basisschool SBO Op de tump in Heel gaat aan de slag met het vernieuwen van het schoolplein naar een GroenBlauwe speel- en leeromgeving.

Dit betekent dat de school het traditionele (betegelde) schoolplein omvormt naar een plein waarin natuur en water de hoofdrol spelen. Hierdoor ontstaat er een leerzame en gezonde speelplaats. Dit gaat verder dan het planten van een boom of plaatsen van een insectenhotel. “Als we met een school aan de slag gaan, werken we toe naar een duurzame en klimaatvriendelijke inrichting van het hele schoolplein. Het wordt uiteraard een plein waar kinderen graag spelen en leren. Maar we zorgen vooral ook voor voldoende groen en mogelijkheden om regenwater goed op te slaan en af te voeren. Het hele schoolplein gaat op de schop, het is een echte revolutie, legt Ingrid Langenhoff, programmamanager van de GroenBlauwe Revolutie uit.

Lees meer: Komende jaren miljoenen nodig voor scholen in Maasgouw

De komende maanden gaan kinderen en docenten, onder begeleiding van een coach, aan de slag met het plan en ontwerp. Over ongeveer een half jaar moet het schoolplein klaar zijn en feestelijk geopend worden. Uiteindelijk is het doel om binnen 6 jaar 80 procent van de basisschoolpleinen in Noord- en Midden-Limburg om te vormen van een betegeld schoolplein naar een plein waarin natuur en water de ruimte krijgen.

Meest gelezen

Maasgouw
  1. De artikels worden geladen...

Gemeenteberichten