Sprake van persoonsverwisseling rond ‘geredde’ Atsu: voetballer nog onder puin

Christian Atsu.© ANP/HH

Gaziantep -

Voetballer Christian Atsu ligt naar alle waarschijnlijkheid nog steeds onder het puin na de aardbeving op de grens van Turkije en Syrië. Dinsdag werd gemeld dat de Ghanees international van Hatayspor was gered. Inmiddels is duidelijk dat er sprake is geweest van een persoonsverwisseling.

Redactie

„Toen we hoorden dat ‘hij was gevonden’ zijn we naar het ziekenhuis gegaan om hem te zoeken, maar hij was er niet. Op dit moment moeten we accepteren dat hij nog niet is gevonden”, aldus clubarts Gürbey Kahveci woensdag.

Hatayspor-trainer Volkan Demirel stoorde zich aan de verhalen over Atsu. „Schrijf alsjeblieft niet dat hij het heeft overleefd zonder er zeker van te zijn dat hij het heeft overleefd. De families worden heen en weer geslingerd tussen hoop, verdriet en pijn. Er is nog geen nieuws.”

Betrouwbare Turkse media tekenden dinsdag uit de mond van Mustafa Özat, manager van Hatayspor, op dat Atsu was gevonden en in veiligheid was gebracht. „Christian is met verwondingen uit het puin gehaald. Helaas ligt onze sportief directeur Taner Savut nog steeds onder de brokstukken.” Ook de Ghanese voetbalbond meldde daarop dat de oud-speler van Vitesse en Chelsea was gered.

Atsu vervulde zondagavond als invaller nog een heldenrol door tegen Kasimpasa in de zevende minuut van de blessuretijd de winnende treffer te maken.

Verschillende andere voetballers zijn overleden of worden nog vermist. Doelman Ahmet Eyüp Türkaslan, actief op het tweede niveau van Turkije bij Malatyaspor, is overleden. Hatayspor en Gaziantep, voetbalclubs actief op het hoogste Turkse niveau, zijn afkomstig uit de zwaarst getroffen regio’s van het land. Hun spelers zijn per vliegtuig overgebracht naar veiliger gebied.

Gaziantep-volleybalster Betül Coban Cakır overleefde ramp niet, net als haar man. Basketbalinternational Nilay Aydogan kwam vast te zitten onder het puin in de zwaar getroffen provincie van Malatya en is vooralsnog niet bevrijd.

Het dodental van de aardbevingen in Turkije en Syrië is opgelopen tot zeker 11.000.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws