Carnavalsoptocht Mesch ‘terug naar de basis’

Sfeerimpressie van de optocht van Mesch in 2017.© Bas Quaedvlieg

Mesch -

Zaterdag 18 februari trekt de carnavalsoptocht door de straten van Mesch. De dag ziet er echter anders uit dan in voorgaande jaren.

Redactie

„We willen terug naar de basis”, schrijft het plaatselijke carnavalscomité. „Mesch, een klein dorp, kan een grote optocht met veel grote wagens niet kwijt.” Daarom is gekozen voor ‘een optocht waar iedereen zich prettig bij voelt en waar iedereen zijn of haar creatie kan tonen aan het publiek’. Verder zal geen feesttent worden opgezet bij de Laethof.

Concreet

Er is voortaan plek voor maximaal tien niet al te grote themawagens. Daarnaast hoopt de organisatie op veel einzelgängers, mooi verklede groepen, muziek en kinderen met zelfgemaakte creaties. Er is geen vooraf vastgesteld thema.

Lees ook: Alle 75.000 exemplaren van de kunstposter ‘Vastelaovend in Limburg’ binnen een week op

Op de dag van de optocht wordt het prinsenpaar van de basisschool om 13.00 uur op het Kerkplein voorgesteld aan het publiek. De optocht start om 14.00 uur vanuit de Grijzegraaf. Na afloop kan in en om café ’t Piepke samen vastelaovend worden gevierd. Wie met een wagen wil deelnemen, dient dit vooraf te melden bij Hans Feijs, bereikbaar via h.m.feijs@gmail.com.