Gyrano Kerk bezorgt Antwerp van Mark van Bommel overwinning op koploper Genk

© Screenshot video

FC Antwerp heeft dankzij een doelpunt van de Nederlandse aanvaller Gyrano Kerk de uitwedstrijd in de Belgische voetbalcompetitie tegen koploper Racing Genk met 1-0 gewonnen.

Redactie

Het was de eerste nederlaag voor Genk sinds tweede kerstdag, toen verloren werd bij Kortrijk. Daarna pakte de ploeg van trainer Wouter Vrancken 13 punten uit vijf duels. Antwerp staat, ook nog achter Union, derde op 12 punten van de koploper.

Antwerp-trainer Mark van Bommel begon met naast Kerk ook Jurgen Ekkelenkamp en Vincent Janssen in de basis. Calvin Stengs ontbrak vanwege een schorsing. Voor Kerk, vorige maand overgekomen van Lokomotiv Moskou, was het zijn tweede basisplaats.

Veel overtredingen

In een duel met veel overtredingen waren voor rust de beste kansen voor de thuisploeg. Daniel Muñoz schoot na een kleine 20 minuten net voorlangs, niet veel later raakte Joseph Paintsil de paal in de korte hoek.

De enige treffer viel echter in de 57e minuut aan de andere kant. Verdediger Gerardo Arteaga verkeek zich op een diepe bal. Via zijn been belandde de bal voor de voeten van Kerk, die langs doelman Maarten Vandevoordt raak schoot. Het was het eerste doelpunt in de Belgische competitie voor de voormalig speler van FC Utrecht. Tien minuten voor tijd voorkwam de Genkse doelman een voortijdige beslissing door een inzet van invaller Christopher Scott knap te pareren.

Bekijk hier de nieuwe aflevering van ‘Komt dat Schot’:

2023-02-09 Komt Dat Schot.© De Limburger

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws