Bus Weert-Eindhoven stopt niet meer bij asielzoekerscentrum in Budel: te vaak incidenten

© ANP

Weert/Budel -

Er stoppen voorlopig geen bussen meer bij het asielzoekerscentrum in Budel vanwege overlast van asielzoekers. Het gaat om Hermes lijn 11 tussen Weert en Eindhoven.

onze verslaggever

Busvervoerder Hermes heeft de haltes vlakbij het azc tijdelijk geschrapt. „We hebben vanwege de veiligheid van onze chauffeurs en passagiers dit besluit genomen”, vertelt woordvoerder Fred Tilburgs.

De zware maatregel geldt sinds eind vorige week. Volgens Hermes zijn er dagelijks incidenten met bewoners van het azc. Hoeveel incidenten er precies zijn geweest, wil de woordvoerder niet zeggen.

Lees ook: Reizigers reageren positief op permanente toegangscontrole station Maarheeze

„Het gaat met name om het niet willen betalen voor een kaartje. Als de buschauffeur daar dan iets van zegt, escaleert de boel al snel. Soms met als resultaat dat de buschauffeur zelfs bedreigd of bespuugd wordt.”

De NS voerder op station Budel vorige week ook al permanente toegangscontrole in, vanwege agressief reagerende zwartrijders in de trein tussen Weert en Eindhoven.

Volgende week gaat Hermes in gesprek met het Centraal orgaan Opvang Asielzoekers (COA) om te bezien of een oplossing kan komen voor de problemen.

Meest gelezen

Weert

Gemeenteberichten