Duitse luchthavens verwachten ‘enorme verstoring’ door stakingen vrijdag

Een vrachtvliegtuig kiest het luchtruim in Frankfurt.© ANP / EPA

Frankfurt -

Het Duitse Fraport, uitbater van onder meer de luchthaven van Frankfurt, waarschuwt voor enorme verstoringen van het vliegverkeer in Duitsland komende vrijdag door stakingen op luchthavens in het land.

redactie

Vakbond Ver.di heeft opgeroepen tot een 24 uursstaking van grondpersoneel, beveiligers en overheidswerknemers op de luchthavens van München, Frankfurt, Hamburg, Stuttgart, Dortmund, Hannover en Bremen.

Volgens Ver.di is er amper vooruitgang in gesprekken over nieuwe cao’s. De bond wil onder meer forse loonsverhogingen om zo werknemers te helpen met de hoge inflatie. Ver.di zei de staking vroeg aangekondigd te hebben om zo mensen de tijd te geven om alternatieve plannen te maken en vraagt om begrip van passagiers voor de actie.

Fraport waarschuwt nu dat het vliegverkeer in Frankfurt waarschijnlijk grotendeels plat komt te liggen op vrijdag. Het bedrijf raadt reizigers aan het grootste vliegveld van Duitsland daarom te mijden. In januari waren er ook al stakingen op de luchthavens van Berlijn en Düsseldorf.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws