Vliegtuigen Lufthansa aan de grond door IT-storing

© EPA

Keulen -

Het Duitse luchtvaartconcern Lufthansa heeft last van IT-problemen waardoor er geen vluchten kunnen vertrekken. De systemen die gebruikt worden voor het inchecken en het boarden werken niet.

De problemen werden veroorzaakt door een beschadiging van een aantal glasvezelkabels van telecombedrijf Deutsche Telekom door bouwwerkzaamheden. Herstel van de kabels duurt tot woensdagmiddag.

De problemen leiden tot vertragingen en annuleringen van vluchten van Lufthansa, Swiss, Austrian, Eurowings en Brussels Airlines. Op de luchthaven van Frankfurt, waar Lufthansa haar thuisbasis heeft, zorgt dat voor grote drukte bij passagiers en vliegtuigen. Er staan inmiddels zoveel toestellen aan de grond dat de luchtverkeersleiding daar geen vliegtuigen meer laat landen. Die worden omgeleid naar onder meer Neurenberg, Keulen en Düsseldorf.

Lufthansa heeft München als tweede thuisbasis. Daar is het ook druk met passagiers, maar kunnen vluchten nog wel landen. Ook op Schiphol is één vertrekkende vlucht van Lufthansa geannuleerd. Die zou aan het einde van de ochtend naar Frankfurt gaan. Ook een vlucht vanuit die stad naar Schiphol ging niet door.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws