Lions na veiligstellen Final 4 ook te sterk voor Visé

© Getty Images

Sittard -

De handballers van Kembit-Lions/Sittardia stelden afgelopen week door een overwinning op Aalsmeer de deelname aan de Final 4 veilig. Visé, de tegenstander van zaterdagavond, was ook nog in de race voor een plekje in het BENE-League toetje. De mannen van Christoph Jauernik zetten de goede lijn echter voort en schoten de ambities van de Waalse ploeg aan diggelen

Frans Jetten

De kampioen van vorig seizoen won na een 16-13 achterstand bij rust, uiteindelijk met 28 - 31. In de eerste helft werden de nodige kansen gemist en stond ook de Belgische doelman regelmatig in de weg. Na de pauze werd de score omgedraaid naar een voorsprong van drie treffers. Kort voor tijd verkleinde Visé de achterstand tot 28-29. Jasper Adams besliste vervolgens de wedstrijd met een fraai afstandsschot.

Jauernik was na afloop tevreden over zijn ploeg. „Als we er scherp ingaan dan hebben we tegen alle topploegen, en dat is Visé ook in mijn ogen, een kans op de overwinning. Dat hebben we afgelopen dinsdag laten zien en konden we zaterdagavond doorzetten. In de tweede helft lag de druk bij Visé en sloop de onzekerheid in hun spel. De kwaliteit van ons spel was goed en dat leverde een verdiende overwinning op. Nu is het zaak om deze goede lijn voort te zetten.”

Meest gelezen

Gemeenteberichten