Economen: start onderzoek naar praktijken Ticketmaster

© ANP / Rob Engelaar

Amsterdam -

Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) moet een onderzoek starten naar de praktijken van Ticketmaster in Nederland. Dat zeggen economen tegen het AD na de ophef rond de kaartverkoop voor Lowlands.

,redactie

Ticketmaster – het grootste ticketbedrijf ter wereld – ligt zowel bij de consument als bij Tweede Kamerleden onder vuur. Directe aanleiding is de verkoop voor het festival Lowlands, waarbij tweedehandskaarten ruim honderd euro meer kosten dan de oorspronkelijke ticketprijs van driehonderd euro. Ook GroenLinks, SP, Partij voor de Dieren en de rivaliserende ticketgigant Ticketswap juichen een onafhankelijk onderzoek toe.

Lees ook: Taylor Swift te populair: ticketverkoop loopt in de soep

Servicekosten

Niet alleen de doorverkoper kan dankzij het platform van Ticketmaster bijverdienen, ook Ticketmaster zelf. Want die rekent twee keer servicekosten voor één ticket, wat bij deze prijzen neerkomt op meer dan 40 euro. Dit ligt gevoelig, omdat zowel Ticketmaster als de organisator van Lowlands, Mojo, onder het machtige Amerikaanse bedrijf Live Nation valt. In de VS loopt al een gerechtelijk onderzoek naar het entertainmentbedrijf omdat dit de vrije markt zou verstoren.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws