Schrijversbezoek Pieter Waterdrinker in Melick

© UitTipsLimburg

Melick
Silke van Deelen

Bibliotheek Bibliorura viert zondagmiddag 12 maart de Boekenweek met een speciale gast: schrijver Pieter Waterdrinker. Hij wordt geïnterviewd door Frans Pollux in Oetsjpanning De Meuleberg in Melick.

Pieter Waterdrinker is onder ander bekend van zijn romans Tsjaikovkistraat 40, De rat van Amsterdam en Biecht aan mijn vrouw. Ook werkte hij jarenlang als Rusland-correspondent voor De Telegraaf en Vrij Nederland. Na zo’n 25 jaar in Rusland gewoond te hebben, ontvluchtten Waterdrinker en zijn vrouw vorig jaar het land vanwege de oorlog met Oekraïne.Lees ook: Dit zijn de boeken om de komende tijd naar uit te kijken

In 2023 zal zijn nieuwe roman Van huis en haard verschijnen, waarin Waterdrinker verhaalt over zijn gevoelens van onmacht en wanhoop over het grootste conflict in Europa sinds het einde van de Tweede Wereldoorlog. Het werk van Pieter Waterdrinker is o.a. in het Engels, Duits en Russisch vertaald en hij werd genomineerd voor onder andere de Libris Literatuur Prijs, de Bob den Uyl Prijs en de Dublin Literary Award.

Kijk voor meer informatie over uitjes, evenementen en activiteiten op uittipslimburg.nl

Meest gelezen

Roerdalen

Gemeenteberichten