Bevo-speler Kaj Geenen voor het eerst in definitieve Oranje-selectie

Bevo-speler Kaj Geenen zit in de Oranje-selectie.© Laurens Eggen

Maastricht -

Kaj Geenen uit Heythuysen is opgenomen in de definitieve selectie van handbalbondscoach Staffan Olsson. De 19-jarige linkerhoekspeler van Herpertz Bevo HC zat nog niet eerder bij het nationale team.

Redactie

Oranje neemt het volgende maand in de EK-kwalificatiereeks twee keer op tegen Kroatië. Olsson heeft 23 spelers opgenomen in zijn definitieve selectie. Tijdens de interlandweek wordt de wedstrijdselectie teruggebracht naar 16 spelers. Kembit Lions-speler Ids Eussen zal alleen op twee dagen meetrainen, net als Jeromy van der Ban en Evan de Lange. Sittardenaar Tim Claessens (Achilles Bocholt) stond wel op de longlist van 33 namen, maar haalde de definitieve selectie niet. Datzelfde geldt voor Bevo-speler Niels Poot.

Behalve Geenen en Eussen behoren ook de Limburgers Evert Kooijman (Volendam), Jorn Smits (Lemvig-Thyborøn Handbold), Kay Smits (SC Magdeburg), Ivar Stavast (HC ElbFlorenz Dresden), Luc Steins (Paris Saint-Germain) en Rob Schmeits (Lions) tot het keurkorps van Olsson, net als Bevo-doelman Arjan Versteijnen.

De ploeg van bondscoach Olsson is de kwalificatiereeks voor het EK van 2024 in Duitsland begonnen met een nipte overwinning op België: 25-24. De uitwedstrijd tegen Griekenland ging verloren met 32-28.

Meest gelezen

Gemeenteberichten