Gratis toegang tot Bonnefantenmuseum op ‘Free Friday’: Vaandeldrager van Rembrandt te bezichtigen

De Vaandeldrager van Rembrandt.© Rijksmuseum.

Maastricht -

In het kader van ‘Free Fridays’ is het Bonnefantenmuseum in Maastricht vrijdagavond 10 maart gratis te bezoeken. ‘De Vaandeldrager on tour’ van Rembrandt is dan ook te zien.

Redactie

Elke Bonnefanten ‘Free Friday’ kunnen bezoekers een avond gratis naar het museum in Maastricht. Deze maand wordt nauw samengewerkt met de Oud-Limburgse Schuttersfederatie ter gelegenheid van de Vaandeldrager on tour. Het meesterwerk van Rembrandt, vorig jaar aangekocht door de Nederlandse Staat, maakt een rondreis langs musea in Nederland, en is de hele maand maart in het Bonnefantenmuseum te zien. Elk van de twaalf musea biedt tenminste één dag gratis toegang aan.

Schutterijen

Vanwege Tefaf, dat zaterdag 11 maart in het Mecc van start gaat, wordt het een extra feestelijke avond met veel aandacht voor kunst, Limburgse schutters en vaandeldragers, en muziek, aldus het museum.

Op het programma staan een interview met kunstenaar Berlinde De Bruyckere, kunstgesprekken met experts, workshops, een swingend optreden door Jazzsounds. Partyliefhebbers kunnen in de toren dansen. Alle tentoonstellingen in het museum zijn die vrijdagavond gratis te bekijken.

Elke editie van ‘Free Friday’ nodigt het museum een vereniging, club, stichting of subcultuur uit, om samen een programma te organiseren. Uitgangspunt vormen de collecties oude en hedendaagse kunst of de tijdelijke tentoonstellingen die op dat moment in het museum te zien zijn.

De vrijwel maandelijkse gratis toegang op vrijdagavonden in het Bonnefantenmuseum wordt mede mogelijk gemaakt door VriendenLoterij, Provincie Limburg, Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Meer informatie: www.bonnefanten.nl.

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten