16 jaar cel voor filmproducent Weinstein wegens verkrachting

De bekende voormalige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein is tot 16 jaar cel veroordeeld.© AFP

De bekende voormalige Amerikaanse filmproducent Harvey Weinstein is tot 16 jaar cel veroordeeld voor verkrachting van een vrouw in Beverly Hills. In 2020 werd hij al tot 23 jaar cel veroordeeld voor seksuele misdrijven.

Redactie

Een rechter in Los Angeles legde Weinstein (70) de jongste straf op. Een jury daar had hem in december schuldig bevonden aan de verkrachting van een voormalig model en actrice in een hotel in Los Angeles in 2013.

De ooit uiterst invloedrijke en succesvolle Hollywood-producent zal de 16 jaar moeten uitzitten na de straf die een rechter in New York hem drie jaar geleden oplegde wegens aanranding en verkrachting. Het is dus waarschijnlijk dat Weinstein, die in slechte gezondheid verkeert, de rest van zijn leven achter de tralies zal doorbrengen, melden Amerikaanse media.

Weinstein werd de belichaming van seksueel wangedrag door machtige mannen, aangekaart door de #MeToo-beweging in 2017. Hij produceerde onder meer Pulp Fiction, Reservoir Dogs en de The Lord of the Rings-films. Hij gebruikte zijn machtspositie in Hollywood om slachtoffers zo te intimideren dat ze zwegen. Inmiddels verwijten ruim tachtig vrouwen hem seksueel misbruik.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws