Busreis naar Amsterdam voor deelnemers aan Stille Omgang 2023

Fragment uit een schildering door Antoon Derkinderen die de processie van 1889 toont.© Publiek Domein

Beek/Stein -

Inwoners van de gemeenten Stein en Beek kunnen zich nog tot uiterlijk donderdag 9 maart aanmelden voor de Stille Omgang in Amsterdam, die in de nacht van zaterdag 18 op zondag 19 maart plaatsvindt.

Redactie

Met deze jaarlijkse bidtocht in stilte wordt het Mirakel van Amsterdam (1345) herdacht. Het thema van editie 2023 luidt Levend brood voor onderweg, in stilte getuigen.

„Deze traditie is een eigentijdse herdenking van het eucharistisch wonder dat in Amsterdam plaatsvond. Van 1346 tot omstreeks 1580 werd rondom de plaats van het mirakel al een processie gehouden. Na een inactieve periode van zo’n driehonderd jaar kwam de Stille Omgang in 1881 opnieuw tot bloei toen een geschrift werd ontdekt, waarop de route van de middeleeuwse processie stond beschreven”, is te lezen in de aankondiging.

Lees ook: Bedevaartsoord Lourdes blijft populair: ‘Bij pelgrims staat Maria nog steeds op één’

Busreis

Deelnemers uit deze regio kunnen per bus vanuit Sittard naar Amsterdam reizen. Kaarten kosten vijfendertig euro per persoon. De touringcar vertrekt op zaterdag om 19.00 en is zondag rond de klok van 06.00 uur weer terug.

Eenmaal in Amsterdam start de tocht om 23.30 uur. De route voert deelnemers over de Kalverstraat, Nieuwendijk, Prins Hendrikkade, Warmoestraat en Nes. In de Sint-Nicolaaskerk, tevens het eindpunt, begint om 00.30 een hoogmis met monseigneur De Jong als hoofdcelebrant. Na afloop gaat het richting Lutherse Kerk, waar een kop koffie en broodje genuttigd kunnen worden.

Deelnemers uit de gemeenten Beek en Stein kunnen zich aanmelden bij de heer Sniekers, Michiel de Ruyterstraat 6 in Elsloo, tevens bereikbaar via 046-4372673 en sniekers@12move.nl.

Meest gelezen

Gemeenteberichten