Eén op vijf Limburgers weet dat Emile Roemer gouverneur is

Emile Roemer.© Johannes Timmermans

Slechts één op de vijf Limburgers weet dat Emile Roemer de gouverneur van de provincie Limburg is. En dat is hoog in vergelijking met andere provincies.

Redactie

Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws uitgevoerd door DVJ Insights. Slechts 6 procent van de deelnemers weet de naam van de Commissaris van de Koning uit het hoofd te noemen. Alleen in Limburg (Emile Roemer) en in Drenthe (Jetta Klijnsma) is dat een op de vijf.

Juiste partij

De meeste mensen hebben ook geen idee welke partij de grootste is in hun Provinciale Staten. In de meeste provincies weet slechts een op de vijf de juiste partij te noemen als grootste, en in enkele provincies zelfs bijna niemand. Als mensen wordt gevraagd naar de grootste partij in de Provinciale Staten van hun eigen provincie, denken verreweg de meesten dat dat de VVD is. Maar dat is slechts in de helft van de provincies het geval.

In Limburg, Friesland, Overijssel, Zeeland is bijvoorbeeld het CDA de grootste, maar dat weet maar een op de vijf inwoners. Nog erger is het gesteld met Groningen en Noord-Holland: daar is GroenLinks de grootste fractie, maar dat is bekend bij respectievelijk 1 en 5 procent.

Lees ook: Opvallend veel vraag naar burgemeesters in Limburg: ‘Je wilt niet dat gemeentes elkaars concurrenten worden’

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws