BFC-vrouwen verliezen thuis van Velo

© Getty

Beek -

De handbalsters van BFC hebben zaterdagavond in Beek de Eredivisiewedstrijd tegen Velo uit Wateringen (Zuid-Holland) met 19-34 verloren. De ruststand was 6-14.

Hennie van Eck

BFC-coach Harold Nusser: ,,We hadden vooraf op inzet ingestoken. En ik moet zeggen: die inzet hebben mijn vrouwen ook geleverd, ze hebben tot het laatste moment gevochten. Maar je merkt gewoon dat de kwaliteitsverschillen in de Eredivisie groot zijn. Velo staat vierde in de rangschikking en beschikt zichtbaar over meer ervaring en kwaliteit. In de eerste helft wisten we maar zes keer te scoren, na rust liep dat gelukkig op tot 13 doelpunten. Maar het moet gewoon beter, over de hele linie. We moeten minder tegendoelpunten krijgen en we moeten zelf meer scoren. Dat vereist niet alleen inzet, maar ook groei in kwaliteit, discipline en constantheid. Dat heeft tijd nodig. Ik hoop van harte dat we in de resterende wedstrijden in elk geval nog wat punten kunnen pakken. Dat hebben de vrouwen verdiend.”

Door de nederlaag blijft BFC puntloos op de laatste plaats van de Eredivisie vrouwen staan. Er resteren nog drie competitiewedstrijden. Daarna moet BFC in de degradatiepoule (de onderste vier teams in de rangschikking spelen een nacompetitie) proberen om degradatie naar de Eerste Divisie af te wenden.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws