Scooterrijder overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang in Maastricht

Scooterrijder overleden na aanrijding met trein op spoorwegovergang in Maastricht.© Track’88

Maastricht -

Een scooterrijder is zaterdagavond komen te overlijden na een botsing met een trein op een spoorwegovergang in Maastricht. Een tweede opzittende van de scooter raakte gewond. Dat gebeurde toen de scooterrijder een overweg overstak terwijl er een trein aankwam.

Redactie

Dat bevestigt een politiewoordvoerder. Het ongeluk gebeurde rond half negen op de spoorwegovergang aan de Alfons Ariënsstraat in Maastricht. De hulpdiensten kwamen snel ter plekke. Ook werd er een traumahelikopter opgeroepen. Alle toegesnelde hulp mocht niet meer baten voor de overledene.

Het andere slachtoffer is naar het ziekenhuis vervoerd met een ambulance. Over de ernst van de verwondingen van die persoon is nog niets bekend. De identiteit van het dodelijke slachtoffer is ook nog onbekend.

Treinverkeer tijdelijk stilgelegd

De politie doet onderzoek naar het incident en probeert te achterhalen wie de scooter heeft bestuurd. Als gevolg van het ongeval reden er tijdelijk geen treinen tussen Maastricht en Luik Guillemins. Dit duurde tot middernacht.

Het is niet bekend hoeveel reizigers in de trein van Arriva zaten.

© Track88

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meest gelezen

Van onze partners

Gemeenteberichten