Lions verliest laatste competitiewedstrijd van koploper Achilles Bocholt

De handballers van Kembit-Lions hebben zaterdagavond in de Bene-league de thuiswedstrijd tegen koploper Achilles Bocholt met 29-39 verloren.

Hennie van Eck

De uitslag had geen invloed op de eindstand van de Bene-league. Het stond vooraf al vast dat Bocholt als nummer één en Lions als nummer twee in de rangschikking zou eindigen.

Lions-coach Christoph Jauernik was dan ook niet zwaar teleurgesteld: ,,Beide ploegen hebben niet vol op de overwinning gespeeld. Er is veel gewisseld, met het oog op de komende wedstrijden van de Final4. Ondanks dat waren we niet helemaal scherp vanavond. Er werd mager gedekt en de focus was onvoldoende. Daarom kregen we ook zo veel doelpunten tegen. Een topploeg als Bocholt straft dat per definitie af. Dat zal in de nacompetitie echt anders moeten.”

Bocholt en Lions gaan de komende weken, met de nummers drie en vier van de ranglijst (Aalsmeer en Pelt), uitmaken wie zich Bene-league kampioen seizoen 2022/2023 mag noemen. Daarbij speelt Lions een halve finale (uit en thuis) tegen Aalsmeer en Bocholt een halve finale (uit en thuis) tegen Pelt. De winnaars van beide halve finalewedstrijden spelen in een finalewedstrijd om te titel.

Gerelateerde berichten

Ander Nieuws